BMX-Trainingen

Wat doet BMX-Trainingen?

1-dags clinics

De 1-dags clinics zijn trainingen van 2uur in groepen van gemiddeld 16 rijders die gericht zijn op het verbeteren op een bepaalde baan en deze onder de knie te krijgen. Hier wordt veel nadruk gelegd op de rijder zijn/haar grenzen op te zoeken en te verleggen wat betreft start, techniek en ook bochtenwerk komt regelmatig om de hoek kijken tijdens de training. De kwaliteit tijdens deze trainingen staat voorop en er wordt dan ook zoveel mogelijk persoonlijke aandacht gegeven per rijder. Deze trainingen zijn er niet op gericht om moe te worden maar om te leren. De rijder zal dan ook geen volle rondes of iets in die richting hoeven te doen, wat meedoen aan deze trainingen zelfs mogelijk maakt een dag voor een wedstrijd.

Sprintprogramma

Hoe vaak worden er sprints gedaan zonder dat er daadwerkelijk gekeken wordt naar de juiste invulling die bij jou past? Hoe moet je de sprints nou exact uitvoeren om ze zo effectief mogelijk te laten zijn? De volledig persoonlijke sprintprogramma’s zijn een uitstekende, 16-weken durende aanvulling op je huidige trainingsprogramma en zorgt ervoor dat je start én eerste stuk flink wordt verbeterd. De juiste sprints toepassen heeft een groot effect op de kracht die achter je slagen zit. Het sprintprogramma wordt zelfs afgetrapt met een bijeenkomst waar de sprintuitvoering uitvoerig onder handen wordt genomen!

Online coaching

De meest professionele stap die je kunt zetten is een fulltime coach achter je hebben staan die een persoonlijk programma in elkaar zet voor jou om jezelf te kunnen verbeteren en vragen kan beantwoorden wanneer die er zijn. Het hele jaar door wordt er contact gehouden om progressie te bekijken en kan er gratis deelgenomen worden aan de 1-dags clinics. Van A tot Z word je geholpen om het beste uit jezelf te halen en dit omvat uiteraard ook een volledig persoonlijk sprintprogramma!

Wat zeggen rijders over BMX-Trainingen?

"Goede tips en hulp tijdens de trainingen! Wanneer ik vragen had werd er bijna direct op gereageerd via app of mail. Ik ben erg tevreden met de hulp en de begeleiding!"
Ricky de Jong Review BMX Academy
Ricky
"Samen zoeken naar je zwakke punten en dan doelgericht trainen, motiveren, persoonlijk
contact en waar nodig bijsturen dan ben
je een TOP coach."
Tonny
"Het volgen van het sprintprogramma heeft absoluut bijgedragen aan een snelle start en acceleratie momenten tijdens de wedstrijd. Zelfs na een verkort programma ivm blessure. Dank voor de persoonlijke aanpassing en motivatie."
Luc van Haaren Review BMX Academy
Luc